Waar komen bitcoins vandaan


waar komen bitcoins vandaan

zonder confirmation ook al vrijwel zeker. Onderstaand filmpje geeft een heldere uitleg van de basisprincipes: Betalen met bitcoins, een betaling versturen en ontvangen gaat net zo makkelijk als het sturen van een e-mail, alleen dan met behulp van een bitcoinadres (een reeks cijfers en letters) via het Bitcoin-netwerk. Daarnaast lossen ze moeilijke wiskundige berekeningen op, de computer die als eerste de berekening oplost krijgt extra beloning nieuwe. Op dit momen, begin 2018 zijn er zon.7 miljoen reeds in beschikbaar. De voordelen, door het decentrale karakter, de bewezen wiskundige principes (cryptografie) en de grote hoeveelheid rekenkracht in het netwerk is Bitcoin een uitermate betrouwbaar betaalmiddel, dat zeer geschikt is voor zowel kleine als grote betalingen. Officieel wordt het in Nederland echter nog niet erkend als valuta. Cryptografie De beveiliging van Bitcoin(transacties) is gebaseerd op een cryptografisch principe van publieke en privé-sleutels (public en private keys). Zoals zoveel grote doorbraken in de wetenschap, bouwde Satoshis uitvinding verder op het denkwerk van de groten vr hem.

Maar hoeveel mensen begrijpen hoe de techniek achter het internet werkt? Het is open source, dus iedereen kan het controleren, en niemand kan het stoppen. Je kan het in theorie ook in een kluis stoppen die iedereen kan openen, in een kluis beveiligd met een extra wachtwoord, of in een kluis met een tijdsslot: de mogelijkheden zijn eindeloos. Terug naar Leerportaal, bitcoin is uitgevonden door een persoon of een groep mensen die de naam 'Satoshi Nakamoto' gebruikt.

Wanneer je een input gebruikt in een transactie (een kluis opent moet je deze helemaal leeghalen. Het verschijnen van een block (bevestiging) betekent namelijk dat er een bepaalde, grote hoeveelheid rekenkracht is besteed (dit principe wordt 'Proof of work' genoemd). Daarnaast krijgt de miner ook de vrijwillige fees van alle bitcoin-transacties die hij op het block plaatst. In de loop der tijd hebben ook een heleboel anderen aan deze code gewerkt, dus deze is al heel anders dan de oorspronkelijke schets die Satoshi voorstelde. Een ingang/uitgang kun je zien als een stapeltje digitale bankbiljetten investopedia bitcoin cash / munten in een digitale kluis, waarbij je een 'puzzel' (berekening) moet oplossen om de kluis te openen. Deze schommelingen en hoge huidige waarde zijn de voornaamste reden dat Bitcoin momenteel zoveel in de media. Bij een gewone bitcointransactie is de puzzel vrij eenvoudig: je hebt de private (en public) key nodig om de kluis te openen, en het bitcoinadres (een afgeleide van de public key) om het geld in een kluis te stoppen en de bijbehorende puzzel erop. De bitcoins die in omloop worden gebracht, komen van het minen. Transacties worden door iedere computer gecontroleerd en als deze voldoet aan de voorwaarden, doorgestuurd aan een aantal andere.

Waar komen Bitcoins vandaan?waar komen bitcoins vandaan


Sitemap