Alles over bitcoin mining


alles over bitcoin mining

de apparatuur regelmatig te upgraden en de bitcoin-markt constant in de gaten houden. Dit komt uiteraard door de toenemende interesse in bitcoin en de diverse altcoins, maar ook doordat er regelmatig nieuws te lezen is over minen. Zo is in jouw computer jouw GPU en videokaart net heel belangrijk voor het minen van Bitcoin, wel deze apparatuur hebben net zeer sterke GPU processors en videokaarten om meer Bitcoins te kunnen minen. Om achter de hashrate va je eigen computer te komen, hoef je alleen te weten wat voor videokaart je machine heeft.

Wanneer alle bitcoin gemined zijn, zullen deze transactiekosten, zo wordt er geredeneerd, genoeg incentive zijn om miners hun computerkracht te laten blijven gebruiken om het systeem draaiende te houden. Zo is het dus ook mogelijk voor iedereen om er aan deel te nemen. Als er een transactie plaatsvindt, zal zon node die gaan goedkeuren en die informatie gaan doorgeven aan nodes in zijn netwerk. Als je opzoek bent naar mining rigs wil je misschien een kijkje nemen op:  of.

Er kunnen maximaal 21 miljoen Bitcoins gemined worden en dit proces is nu bezig vanaf 2009. Het aantal bitcoin dat je als beloning krijgt voor het vinden van die correcte hash halvert echter elke 210.000 blocks. En het mijnen is nodig om transacties tot een goed einde te brengen in het blockchainsysteem, en dus in bitcoin. Het valideren en opslaan van de betalingen kan volgens twee principes: Proof-of-Work. Dat wordt de Satoshi/byte fee genoemd. Wanneer een transactie goedgekeurd wordt moet deze weer worden opgeslagen in de blockchain, oftewel het kasboek waarin alle bitcoin transacties zijn opgeslagen. Maar van bij de start van bitcoin werd er geopteerd voor het Proof of Work-principe en dat zal ook niet snel veranderen. . Die benaming is een verwijzing naar de mysterieuze bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto Wie een transactie doet met bitcoin zal daar kosten voor moeten betalen.

En dat is pas het begin. Door deze ontwikkelingen is het minen van bitcoins minder interssant voor de huis-tuin-en keukenminer. Eenvoudig gezegd is cryptocurrency mining het proces om nieuwe coins te creren. Volgens, coinWarz zou je in Nederland met bovengenoemde GTX 1070 8GB na aftrek van je stroomkosten per dag omgereken 0,50 tot 1,00 over kunnen houden, dus zo'n,- per jaar. Zo schreven wij eerder al over het hoge stroomverbruik van mining, Ethereum miners die videokaarten met vliegtuigen in laten vliegen en gehackte websites die op de achtergrond mining software draaiden. Zelfs de kosten van de hardware kun je mee laten berekenen. Houd er altijd rekening mee dat is slechts een moment opname is die elke seconde kan veranderen.

Die encryptie is zo sterk dat er vanuit gegaan wordt dat het onmogelijk is om er nog iets aan te veranderen. Dit zijn het aantal berekeningen per seconde waarmee een datablok met brute-force bestookt word. Op deze manier valt het aantal gemijnde bitcoin rustig stil.


Sitemap